В предишния материал ти разказахме как да поставиш основите на една добра мрежа, за да изградиш умния си дом. Запознахме те и с някои екстри, на които можеш да заложиш за повече комфорт в управлението! Сега, идва ред на най-съществената и забавна част – да те запознаем с различните смарт устройства и да ти разкажем накратко как те могат да улеснят и подобрят живота ти. Ще ти ги представяме в категории, а ако имаш някакви въпроси относно, която и да е от тях, свържи се с нас, за да им отговорим. Има доста смарт продукти и решения, които са създадени, за да имаш максимален контрол върху почти всяка част на дома си, но да започнем с основните, а в следващ материал ще надграждаме до смарт устройствата за професионалисти!

Атмосфера, според твоите усещания!

Смарт крушките са изключително лесни за монтаж – просто сменяш старата си крушка със смарт такава. С мобилно приложение или с гласовия си асистент, можеш наистина да променяш атмосферата в дома си, спрямо настроението си! Сменяй цветове, яркост или задавай график на включване и изключване, спрямо собствените си желания.

Виждай всичко!

Смарт камерите, пък ще ти дадат, спокойствието, че твоят дом е добре защитен. Инсталацията им е елементарна, а връзката ти с тях е в реално време. Те мога да записват, ще те нотификират за всякакви действия, по зададени от теб параметри и въобще ще ти дадат възможност да защитиш дома си по един нов, по-евтин и сигурен начин.

Контролирай разходите си!

Смарт ключовете за бойлер, пък не само ще ти дадат възможност да контролираш бойлера в дома си, но и да оптимизираш неговите разходи, така че да намалиш сметката си за електроенергия! Можеш да го включваш, изключваш и да му задаваш график на работа, така че да намалиш консумацията му.

Нека бъде светлина!

Смарт ключа за осветление ти дава възможност да контролираш всички лампи, включени към него, чрез WiFi мрежата или Zigbee хъб! Последното, зависи от това на какви видове ключове се спреш, защото Zigbee продуктите работят със Zigbee протокол, а не с интернет мрежа, тоест за да ги управляваш ти е необходим и хъб.

Следва продължение…

Вашият коментар

Добави коментар