Едно време създаването на оптималният климат за малко дете или бебе си е било истинско приключение… едната баба ти казва “Дръж го на топло, да не настине!“, другата – “Дръж го на студено, да го каляваш!“. И ти се чудиш какво да правиш, защото, в сремежа си да закалиш и да опазиш мъника от настинка, като едното нищо можеш я да го претоплиш, я да го преохладиш.
За щастие, живеем в модерни времена и вече е ясно не само каква е идеалната температура за здравето на едно дете до 3-годишна възраст, но и каква е оптималната влажност!

Температурата е от съществено значение...

Идеалната дневна температура за едно мъниче е между 20 и 23 градуса. Детето, което ще вирее в нея, обаче не трябва нито да е навлечено с 5 ката дрехи, нито да е по боди тип “потник”. Избери нещо средно така, че да не му е нито топло, нито студено. През нощта пък е необходимо да се поддържат по-ниски температури – между 18 и 19 градуса така, че детето да има спокоен сън.

... не подценявай и влажността!

Влажността на въздуха също е много важна за добрият сън и жизнената активност на един подрастващ организъм. Според педиатрите трябва да я поддържаш в граници между 50% и 70%. Най-лесният начин да я регулираш е като се снабдиш с овлажнител за въздух, но има и редица други методи, тествани във времето от нашите баби и майки, които не са имали такива чудни уреди под ръка.

За да контролираш температурата и влажността първо е необходимо да имаш средство, с което да ги следиш. И тук на помощ идват модерните технологии! Предлагаме не един, а няколко варианта на датчици, които следят именно температурата и влажността. Те са малки и компактни, но и прецизни в измерванията си. Улесни си живота и създай оптимална среда за развитието на своето дете!

Вашият коментар

Добави коментар