Има ли смисъл от инсталирането на детектор за дим в дома или офиса? Отговорът на този въпрос е същия, като отговора на „Има ли смисъл от охранителна система?“ и „Има ли смисъл от застраховка на имота?“ – категорично „Да!“.
Смарт технологиите навлизат във всички направления на живота ни и смарт детекторите за дим не правят изключение от това правило!

Заслужава ли си?

Заслужава ли си инвестицията от 50лв. в смарт детектор за дим? Няма еднозначен отговор на този въпрос. Както напоследък е модрено, можем само да кажем, че „всеки сам си преценя“, каква сума да инвестира в сигурността на дома или офиса си. Какви са преимуществата на този вид смарт продукти, ще ти разкажем в следващите редове.

Основната разлика

Самото наименование „смарт детектор за дим“ навежда на мисълта, че тук се случва нещо повече от обичайното. За разлика от традиционния димен детектор, този смарт уред не само пищи, когато има проблем. Умното устройство изпраща и нотификация на мобилния ти телефон, сигнализирайки че има проблем. Последното е изключително удобно, тъй като ти позволява да реагираш на случващото се, дори когато си далеч от дома или офиса. Освен това, имаш възможност да свържеш смарт датчика и към домашната си система за сигурност или да го включиш в редица автоматизации за непредвидени ситуации. Така, например, алармата на датчика ще започне да свири при наличието на дим. В този сценарии имаш възможността да активираш автоматичен спирателен кран за вода, който да се пусне, за да минимизира потенциалните щети. Тези функции са и най-съществената разлика между традиционния и смарт детектора за дим. Разбира се, като всяко смарт устройство, умният детектор може да се управлява през безплатно приложение за мобилен телефон, както и с глас –  чрез домашен асистент.

Умните детектори за дим, които ние предлагаме се захранват с батерии. Това прави монтажът им изключително лесен, тъй като не изискват да има наличие на кабели или електричество, за да работят. Не е необходимо и да се тревожиш, че ще забравиш да смениш батериите и устройството няма да работи – инфромацията за състоянието на заряда им можеш да следиш, чрез мобилното приложение. Благодарение на него имаш възможността да получиш нотификация, в момента, в който заряда на батериите падне и се налага скорошна смяна. Също така, нашите смарт детектори за дим са снабдени с тестов бутон, чрез които винаги можеш да тестваш алармата им.